facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

11 oktober 2024

Ny utvecklingskonsult i URKRAFT:s stall

Det är dags att välkomna en ny utvecklingskonsult hos oss på URKRAFT. Hon heter Emilia Köhler och utgår ifrån vårt kontor i Stockholm.
Emilia är redan igång med arbete, bland annat genom att stötta en kollega som arbetar med upphandlingsstöd åt en kommun.

Berätta… vem är Emilia Köhler?

– Jag kommer ursprungligen från Dalarna men bor numera på Värmdö tillsammans med min man och våra två döttrar. Jag är en positiv och glad person som av andra beskrivs som social, entusiasmerande, strukturerad och prestigelös. De egenskaperna tillsammans med min förmåga att hantera förändringar och utmaningar är förmodligen förklaringen till att jag trivs så bra i vår föränderliga och spännande bransch.

– Jag har sedan barnsben spelat fotboll, ända upp till vuxen ålder varpå lagidrott ligger mig mycket varmt om hjärtat. Just nu ligger fotbollskorna på hyllan, men man vet aldrig när de kan komma att dammas av. Familjen har en egen häst (Sid), så stor del av fritiden spenderas i stallet men jag hinner även med att spela seriespel i Padel.

Vilka erfarenheter har du med dig från ditt tidigare yrkesliv?

– Jag började i byggbranschen genom anställning inom olika roller på entreprenadsidan, men har därefter genom anställningar i Värmdö respektive Nacka kommun arbetat som projektledare/byggledare de senaste åtta åren. Erfarenheten av att ha arbetat inom olika roller i branschen skapar en stor förståelse för affären och för respektive parts förutsättningar i ett samarbete.

– Jag är övertygad om att möjlighet till delaktighet, god kommunikation, tydlig struktur, engagemang och ansvarstagande är några av nycklarna till ett framgångsrikt projekt, varpå partnering och samverkan har varit en naturlig arbetsform i mina tidigare projekt. Jag tar med mig mina positiva erfarenheter av väl fungerande partneringprojekt in i mitt arbete som utvecklingskonsult på URKRAFT.

– Jag har genom mina tidigare uppdrag åt kommunala beställare en god erfarenhet av LOU och förståelse för strukturen och arbetet i en politiskt styrd organisation. Rollen som projektledare har även möjliggjort delaktighet genom hela byggprocessen från tidigt skede och initiering av ett projekt, till färdigställande och överlämnande till slutkund.

Vad är dina styrkor, och vad vill du utveckla hos dig själv?

– En av mina styrkor är att skapa resultat och uppnå mål genom att leda, engagera, motivera och inspirera andra. Jag drivs av att skapa arbetsplatser där människor trivs och mår bra, har verktyg och förutsättningar att nå sin fulla potential och där de gemensamma målen och förväntningarna är tydliga. Det är för mig viktigt att ta tillvara på andras erfarenheter och kompetens, detta genom att vara såväl lyhörd som stödjande och kommunikativ. Mår laget bra, mår jag bra.

– Jag står ödmjuk inför att vi aldrig blir fullärda och kommer personligen alltid att jobba för ”ständig förbättring”, det gäller även mig som person. Jag avslutade nyligen en utbildning, besiktningsförrättare entreprenadbesiktning. Kunskap kan man aldrig få för mycket av!

Vad blir din roll hos URKRAFT?

– Alla uppgifter som hör en utvecklingskonsult till. Jag kommer att bistå beställare med strategiskt tänkande inför upphandlingar, leda workshops, stödja projektorganisationer i projekt som partneringledare och hålla utbildningar. Med andra ord: Bistå med verktyg för att skapa ett respektfullt och ärligt arbetssätt med en förtroendefull och lösningsinriktad samarbetston i projektet.

Vad arbetar du med just nu?

– Inledningsvis följer jag med mina fantastiska kollegor för att få en inblick i hur de arbetar i olika projekt. Parallellt bistår jag med administrativt arbete för att lära känna URKRAFT:s verktyg och utbildningsmaterial.

– Jag ser med spänning fram emot mitt första egna uppdrag inom URKRAFT, så tveka inte att höra av er om ni är i behov av stöd i kommande eller pågående projekt!

Då återstår väl bara att säga välkommen i gänget. Nu kör vi!

– Tack, det ska bli fantastiskt kul.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS