facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

1 november 2021

Hög standard i nytt omsorgsboende

På Karlssons äng i Kalmar är projekt Hemvärnet inne i slutskedet. Hemvärnet är ett omsorgshem/äldreboende som ska vara klart för inflyttning 1 april 2022.
Det är Kalmarhem som är beställare av projektet, HansaBygg är entreprenör och URKRAFT har genom Marianne Lilja Wittbom rollen som partneringledare.

Totalt är det 60 bostäder som uppförs i projekt Hemvärnet. Bostäderna byggs som ett rum med pentry, är välplanerade och håller hög standard. Alla handfat, toaletter och serveringsbord är höj- och sänkbara för att anpassas till de framtida hyresgästerna. Dessutom erbjuds boende i Hemvärnet gemensamma ytor som vinterträdgård, aktivitetsrum, gemensamhetskök och tv-rum för att stärka gemenskapen och möjligheterna till trevlig samvaro.
Områdets läge är attraktivt, naturomgivningar och strövområden inpå knutarna och cirka två kilometer från havet och fyra kilometer från centrumkärnan.

Det har hållits en slutskedesworkshop i projektet, och nu pågår aktiviteter för att nå noll fel till överlämnandet. Omsorgsförvaltningen är involverad, precis som Kalmarhems egen driftspersonal.
– Jag har jobbat med det här gänget sedan februari 2019, och det har varit en fantastiskt rolig resa. Alla är djupt engagerade, har stöttat varandra på ett positivt sätt och jag tror att vi tillsammans kanske byggt Sveriges bästa äldreboende tack vare detta, säger partneringledaren Marianne Lilja Wittbom.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS