facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Leif Jönsson

Leif Jönsson

ARKITEKT, FREDBLAD ARKITEKTER
…om noggrann research innan han satte sig vid ritbordet

“Vi noterade allt som hade betydelse för hur skolan skulle planeras. Antal elever, åldrar, fritidsverksamheten och vilken ålder barnen har där… ja, allting. Ritade jag någonting var det sambandsringar för att tydliggöra att en verksamhet behövde ligga nära en annan. Men jag ritade ingenting som liknade ett rum eller en byggnad.

Vi har ett ansvar när vi jobbar med skattemedel, och det måste vi ta på allvar. Skolans pengar ska inte gå till lokaler utan till bättre undervisning och fler lärare. Jag hör många gånger skolledare säga ”vi vill ha många salar för 30 elever”, men jag nöjer mig inte med det svaret utan vill veta varför. Finns det verkligen behov av stora salar? Bygger vi för stort är det resursslöseri, och ännu värre är att eleverna kan sitta utspridda i en för stor sal och då blir undervisningen lidande. Det är inte så vi utvecklar skolan.”

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS