facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

12 januari 2023

Arbetschef med lång erfarenhet blir URKRAFT:are

Här är nästa rekrytering till oss på URKRAFT: Anna Pers tillträder som utvecklingskonsult den 1 februari. Anna kommer från entreprenörsledet och närmast från erfarenhet i rollen som arbetschef på PEAB.

Anna Pers bor i Mora och det betyder att URKRAFT stärker ställningarna ytterligare i Mellansverige, där Mattias Johansson och Michael Kruse med flera verkar sedan tidigare. – Vi ser en stor efterfrågan av våra tjänster i denna region och därför är det naturligt att förstärka vår organisation just här. Det är spännande med ännu en rekrytering som har stor erfarenhet från entreprenörsledet. Det här är en rekrytering helt i linje med vår utvecklingsplan, säger Jonny Gustavsson, VD på URKRAFT Partnering & Ledarskap.

Det känns riktigt bra att Anna kommer in som kollega i närområdet. Tillsammans får vi en helt annan stabilitet och styrka att möta upp mot marknadens behov och önskemål, säger Mattias.
Som utvecklingskonsult kommer Anna Pers arbeta med allt från beställarstöd i tidigt skede och upphandlingsfasen till partneringledare och stöd i pågående samarbeten samt utbildare inom partnering.
– Anna kommer att vara en stor tillgång för våra kunder, våra projekt och för oss som kollegor med sin gedigna entreprenörserfarenhet, berättar Mattias.
Till att börja med kommer Anna att stötta i en del pågående projekt i Dalarna och även bearbeta marknaden för att stärka URKRAFT:s varumärke.
Vi har självklart också låtit Anna svara på några frågor. Här redovisas dessa:

Vem är Anna Pers?
– Jag är en glad och energifull Dalkulla som är född och uppvuxen i Borlänge. Sedan 16 år tillbaka bor jag tillsammans med min man och våra två barn på 12 och 16 år, på en gammal gård som ligger en bit utanför Mora. Jag är född i tvillingarnas stjärntecken och gillar olika utmaningar och provar gärna på nya aktiviteter. Träning ligger mig varmt om hjärtat och närheten till naturen och Vasaloppsspåret inbjuder till både längdskidåkning, löpning och cykling under olika årstider.
– Min största utmaning just nu är att jag håller på att ta jägarexamen så det är många olika djur- och fågelarter som skall läras in för att klara det teoretiska provet. När jag kopplar av från jobb och familjens alla aktiviteter så påtar jag gärna i trädgården och gillar att se när olika ätbara grödor växer fram.

Vilka erfarenheter har du med dig från ditt tidigare yrkesliv?
– Jag har alltid gillat att lägga pussel och bygga med lego så det kanske inte är någon slump att det blev en yrkesbana inom byggbranschen. Jag har en högskoleexamen som byggingenjör och började min karriär som arbetsledare i produktionen och har därefter jobbat med både kalkyl, inköp och projektledning i olika byggprojekt. Jag har haft förmånen att få jobba på ett av Sveriges största byggföretag, vilket har inneburit att jag har fått medverkat i ett flertal stora komplexa byggprojekt. Jag har nu jobbat i nästan 20 år i byggbranschen varav de senaste åren som projekt- och arbetschef. Som arbetschef har jag haft det övergripande ansvaret för marknad, kalkyl/anbud, produktion och personal inom ett eget geografiskt verksamhetsområde.

Vad kommer vara dina styrkor inom URKRAFT?
– Förutom mina kunskaper kring byggprocessens olika skeden, så tror jag att mina tidigare erfarenheter kring ledarskap, organisationsbyggande samt att själv ha verkat som entreprenör i olika samverkansprojekt, kommer att vara till stor nytta i de uppdrag jag kommer att ha inom URKRAFT. 

Vad vill du utveckla?
– Att arbeta med hållbarhetsfrågor kan man göra i en mängd olika inriktningar. Att utveckla, konkretisera och ta fram tydliga målbilder inom hållbarhet, som det går att jobba med specifikt i partneringprojekt, tror jag kan vara ett område att utveckla vidare och då att speciellt stödja byggherrarna i dessa frågor.

Det låter spännande. Hjärtligt välkommen till oss på URKRAFT.
– Tack! Jag ser fram emot att börja arbeta i den här rollen. Det känns både inspirerande och spännande.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS