facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Malin Dahlstedt

Personalen fick komma med önskemål

Vänersborgs kommun såg behovet att förändra, förbättra och förnya fem hus vid Niklasbergs äldreboenden. Skanska Sverige AB upphandlades som totalentreprenör och samverkansformen var partnering.

”I en traditionell entreprenad kommer entreprenören ofta in först mot slutet, när nästan allt är bestämt. Då kan det visa sig att vissa redan tagna beslut om hur vi ska bygga är ogenomförbara och man får lägga tid och pengar på att tänka om. I partneringprojektet Niklasberg däremot har vi kunnat utforska hur personalen vill ha det, i små frågor och i stora frågor, ända från starten. Genom samarbetet har vi kunnat möta och uppfylla önskemål på ett sätt som inte hade varit möjligt om vi kommit in senare i processen.

Vi har bidragit med vår byggkompetens och personalen med sin yrkeserfarenhet. På det sättet har vi kunnat komma fram till de mest praktiska och prisvärda lösningarna. Jag är verkligen jättenöjd med resultatet av projekt Niklasberg. Vi har byggt ett hus vi kan vara stolta över.”

Malin Dahlstedt, projektingenjör Skanska, projekt Niklasberg – Äldreboenden i Vänersborg.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS