facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Richard Nielsen

Vi tjänar på diskussionerna

Spekerödsskolan i Stenungsunds kommun byggdes för 350 elever. När skolan invigdes fanns inte elevunderlag i grannskapet för den storleken, men det här var en satsning för framtiden. Partnering gjorde det dessutom möjligt att ta intryck från många håll innan ”sista skruven drogs i”.

”Att Spekeröds skola utförs i partnering gör att vi kan vara med och påverka redan i tidigt skede och därmed skapa en anläggning som blir riktigt bra utifrån vår syn på plats och funktion. Annars har det många gånger hänt att vi får ut en handling där det mesta redan är ritat utan att vi har fått ha ett ord med i laget, och då kan det ställa till en del problem om exempelvis konstruktionerna för luft inte är riktigt genomtänkta.

I det här projektet har vi fått en chans att lägga in vår erfarenhet och tala om att ”det kanske inte är så bra om vi gör sådär, det är bättre om vi gör såhär istället”, medan det fortfarande är lätt att förändra. Den tid vi lägger ner på diskussioner i tidigt skede tjänar vi utan tvekan igen senare i projektet, eftersom vi röjer undan så många frågetecken i förväg. Det är en grej som jag tror underlättar både produktionsmässigt och ekonomiskt.  Ju fler problem vi kan förutse och klara ut i förväg, desto mindre kostnader drar vi på oss, helt enkelt.
Så jag ser en stor fördel i att man sätter sig ner och utagerar problematiken i så tidigt skede som möjligt.”

Richard Nielsen, montör CV Luft & Kyla, projekt Spekerödsskolan.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS