facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Micael Åkesson

Klart att vi undrade vad partnering är...

Det är färre än tusen byggnader i Sverige som är certifierade som Miljöbyggnad Guld. En av dem är Trönninge skola i Varbergs kommun. Skolan och Tresteget idrottscentrum upphandlades i partnering. Samverkansformen var ett beslut på tjänstemannanivå, men satsningen var ett politiskt ställningstagande.

“Det är klart att vi i nämnden undrade vad partnering är, men det fanns inga diskussioner om det var bra eller dåligt. Jag ser med den information jag fått om partnering att det finns möjlighet att göra direktupphandlingar med lokala underentreprenörer och det är positivt. Som politiker känner jag inte att vi var inblandade i Trönninge under resans gång, och på den punkten ser jag gärna mer återkoppling i framtida partneringprojekt. Men jag vet att verksamheten varit informerad och engagerad under hela processen och det är positivt.”

Micael Åkesson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Varbergs kommun om projektet Trönninge skola & Tresteget idrottscentrum.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS