facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Håkan Olsson

Det dröjde ett år innan kontraktet skrevs

Det tog 1 199 dagar från spadtag till färdigt hotell, men projektorganisationen för Gothia Towers i Göteborg behövde också tid för att hitta formen för hur samarbetet i partnering skulle fungera. Totalentreprenör var Peab och den ende från deras organisation som var med på hela resan var Håkan Olsson.

”Det dröjde ungefär ett år innan det skrevs ett kontrakt, och det kändes som vi behövde den där tiden för att umgås och lära känna varandra. Just den punkten är viktig i en partneringöverenskommelse. Det här var inte Peabs eller beställarens projekt, det spelade ingen roll var du har fötterna någonstans, för här pratar man om projektets bästa varje gång det diskuteras beslut. Det var intensivt och stort. Vi hade tid för planering, kontroll och uppföljning. Vi kunde ta hand om frågeställningar innan de ställde till med problem och innan de skapade förseningar i produktionen.”

Håkan Olsson, regionchef Peab under Gothia Towers-projektet om vikten av det grundläggande arbetet i partneringprojekt och behovet av tjänstemän som följer upp projektet.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS