facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Christian Wieland

Det fanns inte vi och dem - vi var projektet

Skanska upphandlades som totalentreprenör i partnering när Ale kommun skulle uppföra skolan Kronan i Älvängen. Projektet gick så bra att både beställare och entreprenör undrade om de missat något eller när den stora smällen skulle komma. Men allt fungerade som tänkt, budgeten på 220 miljoner kronor hölls med god mariginal.

”Från början satt vi och beställaren på var sin sida av bordet och var nog lite reserverade allihop. Men när vi fått prata ihop oss och skapat förtroende för varandra har mötena varit som att sitta hemma i vardagsrummet och prata – det fanns inte vi och dem, utan tillsammans var vi projektet. Skolan i Älvängen var bland de första partneringprojekten i Göteborgsområdet, Det var ett bra sätt att lära för oss också, och vi fick till en bra blandning av erfarenhet och nya medarbetare, sugna på att göra karriär. Vi har gått långt ut i UE-leden med partneringuppgörelsen, och inte bara vänt oss till rör, el och mark utan också upphandlat målare och andra underentreprenörer i samma form. Det har byggt stämning i projektet.”

Christian Wieland, distriktschef Skanska om projektet Kronan i Älvängen.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS