facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Björn Furhoff

Bra chans för de som är nyfikna på ledarskap

Furhoffs Rostfria i Skövde är familjeföretaget som nu drivs i fjärde generationen. Ända sedan slutet av 1990-talet har Furhoffs samarbetat med URKRFT, och både ledare och potentiella ledare har gått ledarutvecklingsprogrammet. Här förklarar VD:n Björn Furhoff hur han ser sina medarbetarna och utvecklingsarbetet i företaget. 

Jag vill alltid ha en så stor spridning i åldrar som möjligt bland mina anställda. Laget blir mycket mer komplett då. De yngre kan till exempel lära de äldre om datorer medan de äldre kan lära de yngre om hur den praktiska processen går till. Dessutom skapas ett klimat där de anställda ställer frågor som: ”Varför gör vi på det där sättet och inte på det här sättet?”. Alltför ofta har svaret blivit: ”För att vi alltid gjort så.”. Men det är inte ett särskilt bra svar. Det är alltid nyttigt att ifrågasätta traditioner.

Förr i tiden kunde det hända att den bäste svetsaren utseddes till chef. Resultatet var att man många gånger fick en ledare som saknade fallenhet för ledarskap och förlorade en duktig svetsare på köpet. Nuförtiden skickar vi både ledare och kommande ledare till URKRAFT:s ledarskapsutbildning. Det är en bra chans för de som är nyfikna på ledarskapet och lärorikt för såväl unga som gamla.”

Björn Furhoff, Furhoffs Rostfria

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS