facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Annika Bengtsson

Jag tror att vi byggt skolan optimalt

När Stenungsunds kommun beslutade bygga Spekerödsskolan slutfördes rekryteringen av rektor innan projektet drogs igång. Rektorn fick vara med och bygga skolan, inte handgripligen men väl i form av delaktighet i projektgruppen som ledde arbetet. Projektet genomfördes i partnering och rektorn uppskattar engagemanget till motsvarande en 50-procentig tjänst. Resultatet blev bra.

”Jag vet inte om det finns någon annan rektor i hela Sverige som vet hur mycket isolering det finns och hur rörläggningen går i väggarna… Tänk vad jag lärt mig om att bygga en skola. Just att skolan ligger som den ligger, med ljudbarriär mot vägen och skeppen inåt skolgården. Det har gjort massor för ljudnivån.

Vi har haft ett enormt elevfokus. Samtidigt är det en arbetsplats för lärare och det vill till tänka sig in i lösningar som fungerar praktiskt för verksamheten. Man kan tycka att många saker var konstiga. Jag fick svara på om vi skulle välja nio centimeters krokar eller sju. Och de frågade vad jag tyckte om dörrarna… I efterhand är jag otroligt glad att jag fått vara med och påverka så många saker.

Jag hade kanske andra funderingar från början men man kan inte bygga en skola på det sättet jag tänkte. Jag tror att vi byggt skolan optimalt.

Annika Bengtsson, rektor för Spekerödsskolan i Stenungsunds kommun, om att vara delaktig i uppförandet av den nya skolan.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS