facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

17 september 2024

Insulanders Bygg satsar för framtid samhällsutveckling – med hjälp av URKRAFT

Strängnäs är en kommun med tillväxt, och har i dag ungefär 39 000 invånare. Nästan hälften av dem bor i tätorten som är belägen i naturskön miljö vid Mälarens strand. Här finns många byggnader av historiskt värde att förvalta, men också ett behov av nyproduktion.

För att möta framtidens krav håller Byggnadsfirma G Insulander AB på att utbilda personal och utveckla processer för att bli en stark entreprenör att arbeta med i partnering. Vi på URKRAFT Partnering & Ledarskap har fått förtroendet att vara med på den resan.

Insulanders Bygg har ett 40-tal anställda och vänder sig till både offentliga och privata byggherrar. Nyligen har man tecknat ett partneringavtal med Vika Real Estate om att utveckla ett nytt hotell i centrala Strängnäs.

Insulanders Bygg tog kontakt med Mikael Hjerpe på URKRAFT för att få inspiration till resan att utveckla organisationen i arbetsformen partnering. Resultatet av den kontakten är en sedan ett halvår tillbaka pågående serie av workshops i utbildningssyfte.

– För oss är detta ett tydligt steg för att höja kvalitén i vår leverans, men också ett sätt att kvalitetssäkra och utveckla våra processer internt och externt. Vi har redan tidigare arbetat efter flera av partneringens principer, men nu gör vi ett avstamp för att göra det på rätt sätt. Utifrån de kontakter vi har med beställarorganisationer känns detta som ett välkommet initiativ, säger Robert Dahlén som är KMA- och marknadschef på Insulanders Bygg.

– Vi tycker såklart att det är positivt att fler och fler entreprenörer visar intresse för att lära sig partnering på rätt sätt, det tjänar alla på. För mer än tio år sedan så var det mestadels de stora entreprenörerna som vann uppdrag med partnering och det utvecklar inte samhället på ett positivt sätt. Vi ambition inom URKRAFT är därför att stärka hela branschen genom att utveckla så många som vill där vi inte själva har uppdrag åt beställarorganisationer samtidigt. Vår uppfattning är att andelen projekt som handlas upp för att genomföras i partnering hela tiden ökar. Därför är det viktigt att entreprenörer, konsulter, underentreprenörer och leverantörer – ja, faktiskt hela branschen – hänger med i utvecklingen och skaffar sig kompetens att möta den efterfrågan som finns och de krav som ställs på dem, säger URKRAFT:s Mikael Hjerpe.

Platschefen Jimmy Albihn är en av tjänstemännen hos Insulanders som är med i utbildningsprogrammet. Han skriver på sin LinkedIn-sida:

”Med vägledning av URKRAFT Partnering & Ledarskap ska vi lyfta Insulanders Bygg till nya nivåer av entreprenörskap. Vi gör nu en resa i utveckling som är Extremt spännande, nytänkande, modernt och ROLIGT!!! Ni som beställare kommer att känna er än mer trygg med oss som entreprenör!”

För oss på URKRAFT är det inspirerande att arbeta med en entreprenör som så tydligt stakar ut i vilken riktning man vill att arbetet ska ta vägen.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS