facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

11 september 2024

Högre kvalitet, under budget och före tidplan

Det är resultatet av ett bra samarbete mellan medarbetarna just nu i pilotprojektet med samverkan som modell i projekt Ingelkärr-Stenkullen.

Minst sagt ett fruktsamt samarbete mellan Svenska kraftnät, NCC och Vattenfall (VSN) där vi från URKRAFT varit med från början i upprättandet av kontraktshandlingar, vidare till upphandling och därefter i genomförandet som partneringledare. 

Nu går vi in i slutspurten av projektet med erfarenhetsworkshopar och avstämningar som ska ligga till grund för kommande projekt. Som alla känner till så kommer Svenska kraftnät spela en central roll under kommande decennier i omställningen till en kraftigt ökad elanvändning.

Den ökade elektrifieringen kommer att kräva omfattande investeringar i produktion, nätkapacitet och utveckling av elsystemet. Vilket i sin tur kräver helt andra sätt att genomföra projekt på, för att lyckas med att utveckla och bygga det svenska samhället stabilt. Därför passar partnering och samverkan så bra i dessa projekt, för att stärka det svenska stamnätet med nya ledningar och stationer. 

Fotot är från ett korsningsskydd i projektet Ingelkärr-Stenkullen.  

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS