facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

12 september 2022

Coach både på arbetstid och fritid

Milena Andersson är ny utvecklingskonsult i URKRAFT:s organisation. Hon kommer från bankvärlden, bor i Lidköping och har nyligen utbildat sig till professionell coach.
Milena har redan gjort avtryck i verksamheten genom starkt engagemang. Här får du en möjlighet att lära känna henne lite bättre.

Vem är Milena Andersson?
– Jag är en engagerad, driven och aktiv person som bor i Lidköping med min man och yngste son. Vår äldsta son har precis flyttat till Göteborg för studier. Jag spenderar gärna tid på gymmet, men är allra helst i skogen, både till fots och på min mountainbike. I naturen får jag kraft och energi. Under flera år var jag engagerad som ledare för sonens innebandylag, där jag numera har rollen som “mental tränare” och hängiven supporter. Jag har alltid varit fascinerad av hur tanken, kroppen och känslor hänger samman med det resultat du får. Jag tror på att varje individ har den kraft de behöver inom sig, att människor vill ta ansvar och utvecklas och att människan blir engagerad i det hon varit med om att skapa. För att fördjupa mig än mer och få möjlighet att få arbeta med detta fullt ut valde jag att ta en ny riktning i min karriär och vidareutbilda mig till professionell coach (PCC) på Gothia Akademi.

Vad gjorde du innan du bestämde dig för att bli coach?
– Jag har lång erfarenhet från bankbranschen, främst inom marknadsföring och kommunikation. Som privat- och företagsrådgivare med eget kundansvar har jag skapat relationer och fått lärdomar om hur det egna drivet hos människor gör underverk. Som marknadschef och del i ledningsgruppen har mina hjärtefrågor varit hur vi skapar effektiva och välmående team, individernas delaktighet, trygga ledare, en tydlig rollfördelning och sist men inte minst tid för reflektion. En kärnfråga är alltid ”Vad innebär det i handling när vi pratar om våra värderingar?”

Hur och varför URKRAFT?
– Jag hörde talas om URKRAFT och fastnade för den bredd man har i sitt erbjudande. Vi genomför uppdrag för att stärka och utveckla ledarskapet, individen, teamet och organisationen. Här känner jag verkligen att jag kan bidra och skapa värde för människor och företag.

Vilket projekt jobbar du med nu?
_ Just nu är jag med i ett uppdrag för Grästorps kommun för att stötta dem i processen med att förverkliga ett nytt bostadsområde, Brännebacka. URKRAFT har uppdraget som beställarstöd och vi kommer att inleda med en marknadsanalys och marknadsdialog med potentiella entreprenörer, som är intresserade av att förverkliga projektet i tillsammans med Grästorp med partnering som arbetsform.

Författare

Anna Strandberg

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS