facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

16 juni 2020

URKRAFT engagerat i omsorgsboende i Kalmar

Hemvärnet i Kalmar är ett av de projekt som URKRAFT just nu är engagerat i som partneringledare. Hemvärnet är ett omsorgsboende med allmännyttiga bostadsföretaget Kalmarhem som beställare och med Hansa Bygg AB som entreprenör.

Med den övergripande visionen ”Sveriges bästa vård och omsorgsboende” driver Kalmarhem och Hansabygg projektet som just nu är inne i produktionsskedet. Bottenplattan är på plats, och projektet ska vara färdigt och överlämnas under första kvartalet 2020.
Krav och mål är tydliga – boendet ska vara tryggt och säkert, anpassat och underlätta för målgruppen att leva självständigt. Såväl ute- som innemiljö ska stimulera till aktiviteter.
-­ Kalmarhem brinner för att skapa en levande stad där människor vill bo och leva. Kalmarhem ska bidra till att stärka kommunens utveckling genom att med hög kompetens äga, förvalta och bygga bostadsfastigheter som erbjuder boende i olika faser i livet och för alla samhällsklasser, berättar Malin Kelemit som är beställares projektledare.

Inför Projekt Hemvärnet var styrgruppen på studiebesök på annat omsorgsboende för att ta del av lärdomar och synpunkter från både personal och boende. Insamlingen av dessa synpunkter har sedan funnits med under hela processen med Hemvärnet.
– Vi gillar partneringprojekt. Det ger oss en extra dimension i arbetet, eftersom vi inte bara får möta våra beställare utan även den verksamhet som ska flytta in när projektet är färdigställt. För oss är det viktigt att möta våra kunder med servicekänsla och respekt, säger Tim Alriksson som är projektchef hos Hansa Bygg.
Från URRKAFT är det Kim Berghäll och Marianne Lilja Wittbom som engagerats som partneringledare.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS