facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

1 november 2023

Utvecklade 400 personer i att arbeta som team

Sista dagen i månaden har precis passerats – då sammanfattar vi en händelserik oktober.
På URKRAFT har vi haft förmånen att leda utvecklingsdagar för mer än 400 personer från Hjo kommun, Leksand Resort, Falköpings Kyltransporter och Skövde kommun. Att få vara med och skapa förutsättningar för människor att utvecklas är fantastiskt givande. 

Kanske kan man tro att oktober är en höstmånad som inte alls passar för utomhusaktiviteter, men vi har upplevt motsatsen under oktober. Fyra organisationer har anlitat oss, och även om en grupp höll till inomhus var huvuddelen av tiden förlagd utomhus.

Under fem heldagar har vårdpersonal från Hjo kommun deltagit i våra utvecklingsaktiviteter. Det har varit både teoretiskt arbete och praktiskt utförande som varit modellen när vi fyllt på kompetensförrådet kring hur man skapar effektfulla team, som mår bra och presterar bra tillsammans. 

Utvecklingskonsulten Milena Andersson höll i det teoretiska avsnittet varvat med några praktiska övningar under en halvdag medan kollegan Mikael Hjerpe organiserade samarbetsträning under den andra halvan av dagen.

– Det här var så klockrent. En riktigt givande dag, kommenterade Lisa Mellgren som var en av deltagarna från Hjo kommun. 

Skövde kommun gav oss i uppdrag att under en halvdag utveckla förmågan att samarbeta hos 140 medarbetare från tekniska avdelningen. Det blev fokus på kommunikation och förståelsen att vi alla är en del i teamet och ska och kan bidra med den kompetens vi besitter.

Leksand Resort driver anläggningar som Leksands Sommarland, Leksands Strand, hotell Moskogen och all servering i Tegera Arena. Deras arbetsledare hade Skaraborg som mål för att utveckla förmågan att samarbete, vilket de verkligen fick träna på under några timmar på Billingens friluftsområde.

– Det blev precis som vi hade hoppats, fullt fokus på teamet och se vad vi kan göra tillsammans. Det här kommer vi ha nytta av, sa vd:n Martin Erkenborn.

Falköpings Kyltransporter samlade 30-talet anställda till en aktivitet för att utveckla och stärka sammanhållningen i gruppen. På URKRAFT satte vi samman ett program med övningar som var utmanande och satta kreativiteten på prov.

– Vi är väldigt nöjda, allting har varit bra, berättade vd:n Claes Claesson.

Är din organisation också på jakt efter att utveckla och stärka teamet för att nå effektfullhet i arbetet? Vänd dig till oss oavsett om ni är 10 eller 200 personer, så ska vi skräddarsy ett program som inspirerar till framsteg. Skriv till info@urkraft.com eller ring 0500-48 14 44.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS