facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

16 september 2022

Hämtar kunskap från marknaden inför upphandlingsstrategi

I Grästorp förbereds ett nytt bostadsområde – Brännebacka Västra.
För att samla kunskaper om det behov kommunen står inför och för att utforma en ändamålsenlig upphandlingsstrategi gällande mark- och anläggningsarbetet gör man nu en marknadsanalys. Grästorps kommun har tagit hjälp av URKRAFT i denna process.

I Brännebacka Västra kommer många bostadsalternativ att erbjudas, alltifrån flerbostadshus till radhus, parhus och villor.

Genom marknadsanalysen inhämtar Grästorps kommun kunskap om marknaden, hur förmågan till leverans ser ut, vilka lösningar som kan erbjudas och vilka leverantörer som finns tillgängliga.

Analysen följs upp av en marknadsdialog, där den upphandlande myndigheten bjuder in enskilda leverantörer för att skaffa sig ännu bredare kunskap inför valet av upphandlingsstrategi. Genom marknadsdialogen kan man till exempel upptäcka att det finns lösningar, tjänster och varor på marknaden som helt eller delvis uppfyller målen i behovs-beskrivningen, eller att behovet just nu inte kan tillgodoses av marknaden.  

URKRAFT, som har stor erfarenhet av att genomföra marknadsanalyser och -dialoger, är ett stöd för Grästorps kommun under detta arbete som pågår just nu.

Läs mer om marknadsanalyser/-dialoger – klicka här:

Författare

Milena Andersson

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS