facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

Annika Dahlstrand Eneling

Jag gillar planeringen och dialogen

Flexibilitet var nyckelordet när Ankarskolan i Varberg växte fram, såväl under projetkeringen som uppförandet. Skolan var digitalt i toppklass när den invigdes, och den anpassades både för undervisning och för annan verksamhet efter skoltid. Under byggprocessen togs stor hänsyn till skolverksamhet som bedrivdes på tomten intill.

”Vi har ju sexårsverksamhet, och du kan ju tänka dig… här kommer dumpers, trädkapningsmaskiner och allt annat. Vilken lycka för dem. Vi var rädda att det skulle hända något, men vi behövde inte vara oroliga. Skanska och alla underentreprenörer låg steget före i säkerhet. Jag gillar dialogen, de frågade hela tiden när olika typer av arbeten passade in för att störa vår verksamhet så lite som möjligt. ”När är det studiedag? Bra, då planerar vi in jobb den dagen.” Det uppstod aldrig situationer där jag upplevde att säkerheten åsidosattes.”

Annika Dahlstrand Eneling, rektor vid Ankarskolan om hur det fungerade vid byggandet och om hur partnering blev ett redskap i planeringen av den nya skolan på tomten bredvid den gamla.

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS