facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

14 augusti 2023

Konsult som gillar att röra om i grytan

Nu har vi förstärkt vår organisation i Mälardalen och Stockholm. Robert Ervid började hos oss på URKRAFT redan i början av sommaren, men det är nu efter semestern som arbetet sätter igång på bred front.

I vanlig ordning presenterar vi våra medarbetare genom att ställa ett par frågor till dem, så varsågoda – här får ni text och bild som beskriver vår senaste rekrytering.

Vem är Robert Ervid?
– Jag bor med min fru och våra två grabbar i Nacka utanför Stockholm, där jag också är född och uppväxt. Där trivs jag väldigt bra, det är alltid väldigt nära till naturen oavsett om vi vill ut i skärgården eller skogen.
– Jag är i princip uppväxt i segelbåt och älskar att vara ute i Stockholms skärgård, havet är en plats som både ger energi och återhämtning. Det komplexa i navigation kombinerat med vackra miljöer ger en fin och harmonisk blandning för alla sinnen.
– På fritiden vill jag aktivera mig och försöker variera min träning. Bland annat så cyklar jag, springer, orienterar, spelar padel och åker skidor. Under sommaren har jag lagt lite extra fokus på mountainbike som förberedelse för cykelvasan som nyligen genomförts. Annars trivs jag som bäst när jag får laga mat över eld tillsammans med familj och goda vänner.

Hur kom du i kontakt med URKRAFT?
– Tidigare arbetade jag på Nacka kommun, tillsammans med Pierre och Mattias, som också arbetar på URKRAFT. Vi genomförde en stor upphandling av ett Strategiskt Partneringavtal och anlitade URKRAFT för att utbilda oss, genomföra upphandlingen och också vara partneringledare i samarbetet.
– Det var en intressant och lärorik period. Det gav mig verktyg för att driva entreprenader på ett sätt som jag saknade i branschen. Att utföra projekten tillsammans med entreprenör och konsulter, i stället som det så ofta blev, en dragkamp mellan två parter. Samarbetet blev både roligare och enklare samtidigt som vi skapade fina byggnader och härliga platser.

Vilka erfarenheter har du med dig från ditt tidigare yrkesliv?
– Då jag tidigare har arbetat som både konsult, entreprenör och beställare har jag gedigen förståelse för alla olika roller i projekten, utmaningar såväl som drivkrafter. Det gör att jag kan hjälpa till att hitta gemensamma mål. Jag har också arbetat som snickare och vet därmed att de som utför själva arbetet har många kloka idéer, lösningar och är fulla med engagemang. Med partnering som arbetssätt skapas möjligheter att synliggöra allas kompetenser på ett bättre sätt.
– Tidigare har jag också arbetat i Försvarsmakten, både inrikes och utrikes. Därifrån fick jag en fin ledarskapsutbildning och utvecklade en ödmjukhet att problem sällan är så stora som man själv tenderar att göra dem och att lösningar finns om man hjälper varandra och låter de med erfarenhet av problemet delta, oavsett vilken roll man har.

Berätta om din inställning till partnering!
– För mig är partnering den saknade pusselbiten i entreprenadbranschen. Att bygga hus, anlägga infrastruktur och skapa platser för människor att mötas på är fantastiskt. Med arbetssättet partnering så läggs fokus på det som är värdeskapande och det som är unikt för varje respektive projekt. Vi skapar goda relationer och har trevligt samtidigt som teamet blir högpresterande. Det ger mig bra energi.

Vad kommer du att arbeta med inom URKRAFT?
– Jag kommer arbeta som utvecklingskonsult främst i Stockholm och Mälardalen. Dessa områden har stor potential och en växande marknad för partnering både hos offentliga och privata beställare.

Vad vill du utveckla?
– Jag tycker om när man på kreativa sätt får in mervärden i projekten, framförallt när hållbara värden skapas. Dagvatten som renas på bättre sätt, platser som bjuder in till spontana möten och är trygga oavsett tid på dygnet, härliga mötesplatser och möjligheter för människor att hjälpa varandra och umgås. Den här arbetsformen möjliggör för kreativa idéer.

Då sätter vi igång… välkommen till URKRAFT!
– Tack, det ska bli riktigt kul.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS