facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

19 december 2022

Tid för reflektion och nya mål

Ett årsskifte är på intågande och innebär nystart för många och ett tillfälle att sätta ny riktning. Men innan du rusar framåt är det viktigt att stanna upp och titta i backspegeln och ta dig tid för reflektion. Det kan gälla dig personligen eller ditt team.

Det är i reflektionen som vi utvecklas. Handen på hjärtat, hur ofta tar du dig tid för reflektion? Det är så lätt att bortprioritera det och skylla på att det inte finns någon tid.  

Så vilka frågor kan du ställa till dig själv eller till teamet?   

  • Vad var planen och målet? 
  • Hur gick det? 
  • Vad gjorde vi bra? Varför blev det bra? 
  • Hur ska vi göra bättre framöver? 

Att ”tiden går fort när man har roligt” kan jag bara hålla med om. För tiden har gått fort och jag har haft väldigt roligt sedan jag började som utvecklingskonsult på URKRAFT. Tittar jag i backspegeln för min egen reflektion så har jag under hösten hunnit med en hel del uppdrag. Jag har bl.a. föreläst vid flera tillfällen om tankens kraft, fått möjlighet att teamutveckla hemvården i Skövde kommun och hållt lustfyllda och utvecklande teamaktiviteter. Jag har alltid med mig citatet ”kunskap är bara ett rykte tills det sätter sig i kroppen”. Att bara få till sig kunskap är inte utveckling, det gäller att du tränar och verkligen jobbar med det du fått till dig, det är då utvecklingen sker och det är också därför som vi jobbar mycket med övningar kopplat till teori för att ge dig möjlighet att träna, känna och uppleva.   

Mitt första projekt i URKRAFT var i rollen som beställarstöd åt Grästorps kommun i upphandlingen Brännebacka Västra med strategisk partnering som arbetsform. I veckan blev det tilldelning i det projektet och snart börjar Grästorp det stora arbetet med att lägga basen för ett hållbart och lyckat samarbete tillsammans med Entreprenören.  

Att lägga tid och resurser på att bygga teamet från grunden och ge dem de bästa förutsättningarna att bli så effektfulla som möjligt är en viktig investering. Jag har haft förmånen att vara med på flera workshops, med just det fokuset, i projekt som Rimnersvallen, Nya Brandstationen i Uddevalla samt Skene ARV i Marks kommun. Det är fantastiskt att se vilken öppenhet det finns där alla spelar med öppna kort och arbetar för entreprenadens bästa i alla lägen. Den kreativitet som uppstår när all kompetens tas tillvara och alla arbetar tillsammans från ax till limpa.  

Att jobba med arbetsformen partnering handlar om att skapa bästa förutsättningarna för att kunna arbeta så effektfullt som möjligt där ledorden är samverkan, öppenhet, kommunikation och tillit. Vi ser att fler och fler söker sig till projekt med arbetsformen partnering då man insett det stora värdet det ger för alla parter och samhället i stort. Och eftersom uppdragen blir fler och fler så växer även URKRAFT. Idag är vi ett fantastiskt team med en massa kompetens och stor vilja att skapa mervärde för våra kunder och för samhället i stort.   

Jag kommer fortsätta min reflektion och utvärdera höstens och vinterns alla projekt, även de jag just nu håller i gång med. Det är som beställarstöd i två VA-projekt åt LEVA i Lysekil samt Öxabäck i Marks kommun. Utöver det så jobbar jag med ett visionsarbete åt Götene kommun. Jag kan konstatera att jag är tacksam att få jobba med det bästa jag vet – att få utveckla människor och organisationer och skapa mervärden. Hoppas att vi ses framöver!  

God Jul och Gott Nytt År!  

//Milena Andersson- Utvecklingskonsult  

Författare

Milena Andersson

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS