facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

9 december 2022

Erfaren entreprenör förstärker URKRAFT

Sedan i somras har Magnus Leijon bidragit med sina kunskaper och erfarenhet som utvecklingskonsult i URKRAFT:s organisation. Magnus kommer från entreprenörsledet, är bosatt i Småland och kommer utöver att vara ett stöd i projektet Nytt Akutsjukhus i Växjö även arbeta i uppdrag åt våra kunder i Blekinge och Småland.

– Våra tjänster är efterfrågade i alla delar av landet, och det är förstås glädjande att se hur attraktivt det är att upphandla entreprenader med arbetsformen partnering för att skapa ännu mer samhällsnytta. Därför känns det bra att vi fortsätter att knyta till oss kvalificerade konsulter, som Magnus Leijon i det här fallet, säger URKRAFT:s vd Jonny Gustavsson.

Magnus Leijon har redan hunnit bekanta sig med sina nya kollegor och blivit insatt i de nya arbetsuppgifterna. Och vi har förstås passat på att ställa ett par frågor till vår nya konsult.

Berätta för oss… vem är Magnus Leijon?

– Jag har ganska nyligen blivit 60-plussare, och vill gärna dela med mig av min erfarenhet som entreprenör, projektutvecklare, inköpare, projektledare samt kalkylator både som anställd och egenföretagare i snart 40 år. Jag och min fru Eva bor på landet i en by som heter Mo. Den ligger två mil väster om Växjö och närmsta tätort är Hjortsberga/Alvesta. Vi har tre, nu vuxna barn tillsammans, samt två barnbarn. Familjen är mest central, och mina främsta fritidsintressen är att vara i Blekinge skärgård samt jakt och fiske.

Varifrån kommer ditt stora intresse för entreprenader?

– När jag jobbade som arbetschef på ett av de större entreprenörsföretagen i Sverige fick jag vara med i många spännande projekt och där/då föddes mitt intresse för helheten i entreprenader.

Du har en gedigen erfarenhet och kunskap som du delar med dig av. Berätta mer om ditt engagemang som utbildare och fadder:

– Efter att ha drivit eget byggföretag i nästan tio års tid, vilken var en fantastisk intressant och utvecklande epok med alltför många timmars arbete, drabbades jag av en stroke. Under rehabtiden insåg jag att jag måste vårda min resterande yrkesverksamma tid på ett bättre sätt än tidigare. Då bestämde jag att det är min ”förbannade plikt” att dela med mig av min erfarenhet till den kommande generationen ingenjörer/entreprenörer/byggherrar.

– Sedan dess har jag jobbat med utbildning åt Universitetet i Jönköping med Fastighetsingenjörsutbildningen, samt att hjälpa företag i bygg-och fastighetsbranschen med utbildningspaket. När jag arbetar med utbildning och rådgivning åt byggherrar blir jag naturligt också en fadder i verksamheten, vilket blir en del i mina åtaganden.

Hur känns det att vara med i projekt i URKRAFTs regi och bidra med din kompetens?

– Det är en förmån att få vara en del av URKRAFTs organisation med den gedigna kompetens som sammantaget finns inom företaget. Det ger en stor styrka och jag förstår varför många beställare vill använda URKRAFT i sin utveckling- och förändringsprocess.

Hur ser du på din roll i projekten? Vad kan du och kommer du att bidra med?

– Jag känner spontant att det handlar om mitt engagemang och min stora erfarenhet, med kalkyl och uppföljning. Med det i bagaget är jag övertygad om att jag och alla medarbetare ser till att investerade pengar används på rätt sätt.

Med tanke på kommande generationer, vad vill du dela med dig av, vad är dina bästa råd och tips?

– Var inte rädd att jobba på men gör det med förnuft, fråga mycket, hitta din egen roll i någon av alla processerna och glöm aldrig bort att ha roligt under tiden.

Känn dig välkommen, Magnus!

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS