facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

27 september 2022

Meriterad ledare ny konsult inom URKRAFT

Vi välkomnar Martin Lydig som ytterligare en fin förstärkning som utvecklingskonsult till vårt väl fungerade team på URKRAFT. Martin kommer närmast från Skanska där han arbetat sedan 2013, senast i rollen som distriktschef inom väg och anläggning på Skanska Göteborg.

– Martin blir en förstärkning i vårt arbete med att utveckla ett mer hållbart samhälle och han har redan visat på stort kunnande och givit ett stort förtroende i mötet med våra kunder, säger Jonny Gustavsson, VD på URKRAFT.

– Det är superkul att kunna bidra med kunskap och erfarenhet från min sida där jag kommer ifrån, och att jag nu får dela med mig av insikter till beställarsidan gör det ännu bättre, säger Martin Lydig.

Hur kom du i kontakt med URKRAFT? 
– Jag har följt vad företaget gjort och hur de bidragit till samhällsutvecklingen via min roll som ansvarig för affären inom Skanska och med egna ögon sett det URKRAFT åstadkommit. De har ett förnyat och genomtänkt upplägg för att möta samhällets behov inom partnering & samverkan.
– Det har tilltalat mig som individ, då jag är en värderingsstyrd person. Jag började därför höra mig för i min vänkrets om deras bild överensstämde med min egen. Jag tog kontakt genom bekanta med både kunder och andra konsulter inom företaget, bland annat Håkan Sundell som arbetat med URKRAFT sedan 2013, för att höra mig för om deras intryck och hur det stämde med mig och vad jag står för. Jag fick bekräftat det jag ville höra och tog därför kontakt med Jonny och vi hade ett första möte i augusti och nu är jag igång och jobbar för fullt.

Hur har den första tiden inom URKRAFT varit? 
– Jag har fått jättefin backup för att komma igång. Det är en väldigt fin miljö att komma till, man kan lyfta luren och prata med alla inom bolaget och vill man sätta sig ner i ett fysiskt möte har det aldrig varit några problem. Jag gillar också de återkommande veckovisa mötena vi har digitalt för att informera och utveckla verksamheten. Det finns en fantastisk stöttning inom URKRAFT.

Vem är då Martin Lydig? 
– Jag kommer ursprungligen från Växjö, men sedan 2006 bor och lever jag med min hustru Sophie och vår son i härliga Hovås. Här har jag ett fantastiskt uppdrag som tränare för P-07 för HBIF (Hovås Billdal IF). Jag uppskattar också skidåkning, att påta i trädgården, röra mig i västkustens arkipelag samt då och då ta en runda golf. 

Varför passar rollen som utvecklingskonsult på URKRAFT så bra in på dig? 
– Jag brinner för affären, samhällsutveckling, hållbarhet och mötet med människor. Värdeord som transparens, ärlighet, arbete över gränser samt förtroende gör mig motiverad och engagerad och min övertygelse är att detta fungerar på olika typer av människor i alla organisationer. I min roll som utvecklingskonsult kommer jag att vara ett coachande stöd i partneringprocessen, utveckla organisationer och team och bistå med mina gedigna erfarenheter från ledande befattningar inom industri/bygg/anläggning.  

Vilket uppdrag kommer du att starta med? 
– Jag har startat min resa i URKRAFT genom att bli involverad i tre olika uppdrag som är i olika skeden av processen. Ett uppdrag där en marknadsdialog precis har avslutats för ett stort vattenreningsverk, ett annat projekt om en omvandling av ett centrum som planeras just nu och det tredje i projektet Nytt Akutsjukhus i Växjö där jag lägger mest tid just nu och kommer att bistå teamet i partneringprocessen. Just Växjö är extra kul eftersom jag är född där och ett fantastiskt projekt att komma in i, ett projekt som pågått ett tag och som genomförs med URKRAFT:s modell med partnering fullt ut. Att sätta på sig kepsen för att se till projektets bästa med visionen ”mesta möjliga vård för pengarna” är något jag brinner för att bidra till.   

Vilken utbildnings- och yrkesbakgrund har du? 
– Efter universitetsstudier i maskinteknik samt energiteknik har jag bland annat varit projektchef för utlandsprojekt inom industri och bygg/anläggning, försäljningschef inom industri i Europa och senast distriktschef för ett stort svenskt byggbolag. Jag har löpande fortbildat mig inom juridik, UL (Utvecklande Ledarskap) samt Nordic + (i Skanskas regi). Mina år i yrkeslivet har gett mig förmånen att arbeta inom olika typer av organisationer där resultaten och företagen hela tiden vuxit fram genom att människor utvecklas via förtroende, involvering och utbildning. 

Varmt välkommen, Martin!

Författare

Anna Strandberg

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS