facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

12 september 2022

Komplext projekt inne i slutskedet

Projektet med åtgärder för att förhindra översvämningar längs med Mölndalsån är inne i slutskedet. Det är Mölndal stad och Veidekke som tillsammans driver projektet, där URKRAFT:s Marianne Lilja Wittbom är partneringledare.

Det mer än 40 kilometer långa vattensystemet från Nedsjöarna i Hindås sträcker sig ända till Göta Älv via Landvettersjön, Rådasjön, Stensjön och kanalerna i centrala Göteborg.

I mer än tio år har översvämningar i vattensystemet påverkat både E20, järnvägen och Mölndals centrum, och de pågående åtgärderna har därför varit efterlängtade. Projektet har varit komplext inte enbart på grund av vattenflödet utan också för att det geografiskt ligger i ett kulturområde.

– Det har varit många tekniska och miljömässiga utmaningar i detta komplexa infrastrukturprojekt. Tack vare suverän kommunikation mellan Mölndals stad och Veidekke har man hanterat svårigheterna som dykt upp efter hand. Det har varit mycket arbete under vatten och i svåra förhållanden, berättar Marianne Lilja Wittbom..

Arbetet har varit uppdelat i tre etapper. Bilden ovan visar arbetet med spontning och breddning vid Södra Grevedämmet, som ingår i den sista etappen. Hela projektet väntas färdigställas i januari.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS