facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

22 december 2021

URKRAFT fortsätter som guldsponsor i välgörenhetsprojekt

URKRAFT stödjer Team Rynkeby – God Morgon, ett välgörenhetsprojektet som stöttar barn med allvarliga sjukdomar.
- I vår verksamhet pratar vi alltid om vikten av samhällsnytta, och det är precis så vi ser på Team Rynkebys arbete. Därigenom ser vi naturliga kopplingar mellan oss och därför vill vi bidra med det vi kan, säger URKRAFT:s VD Jonny Gustavsson.

Team Rynkeby – God Morgon har funnits i Sverige sedan 2011 och fördelar sedan i fjol insamlade pengar mellan två organisationer, Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. I höstas överlämnades checkar på sammanlagt 35 miljoner kronor till dessa organisationer.

– Vi ser i rapporter vilken nytta Team Rynkebys insatser gör för verksamheten i Barncancerfonden respektive Barnhjärnfonden. Vi drar liknelser till vårt arbete där vi hjälper beställarorganisationer med samhällsviktiga upphandlingar och genomföranden. Vi söker hela tiden bäst värde för satsade pengar, och det ser vi att samhället får här, fortsätter Jonny Gustavsson.

Team Rynkeby – God Morgon finns på 16 platser i Sverige och har sammanlagt 65 team i Europa. Det är flera tusen personer som är engagerade i Team Rynkeby, och planen är att samla hela projektet i Paris en lördag i juli. För att skapa uppmärksamhet cyklar projektdeltagarna från sina hemdestinationer till Paris. Så har projektet gjort alla år utom de två senaste, då pandemin satt käppar i hjulen för cyklisterna. Men nu finns förhoppningar om att 2022 ska bli ett mer normalt år.

I projektet deltar även två av URKRAFT:s medarbetare – Kim Berghäll i Skaraborg och Mikael Hjerpe i Göteborg.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS