facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

17 november 2020

URKRAFT:s konsult i webbinarium om skolprojekt

När entreprenören Skanska bjuder in till webbinarium om att utveckla skolor med högsta möjliga samhällsvärde, så är URRKAFT:s utvecklingskonsult Kim Berghäll en av inbjudna experter.
Kim Berghäll har bred erfarenhet av skolprojekt, och är just nu engagerad i stora entreprenader i både Falköping, Lidköping och Göteborg.

Det är representanter från Upphandlingsmyndigheten och Skanska som gör URKRAFT:s Kim Berghäll sällskap som talare vid Skanskas webbinarium, som hålls klockan 9.00 torsdag 19 november.

En av framgångsfaktorerna i alla typer av projekt är utformningen av förfrågningsunderlaget. Genom att aktivt använda förfrågningsunderlaget skapas till exempel bra förutsättningar för att nå målen med skolverksamheten, framhåller Skanska i beskrivningen av webbinariet och skriver vidare: ”Med rätt ingångsvärden ökar möjligheterna att påverka utformning, gestaltning och arkitektur i en lärofrämjande riktning.”

Kim Berghäll ha arbetat med både strategiska partneringprojekt och projektpartnering som berör skolor, och såväl nybyggnationer som renoveringsprojekt. Han har arbetat med skolprojekt i bland annat Lidköping, Älvängen, Karlskoga, Värmdö, Mölndal, Kalmar, Falköping och Göteborg.

– Engagemanget i skolprojekt som genomförs i partnering skapar förutsättningar för väldigt hög kvalitet på entreprenaderna. När man i partneringöverenskommelser lyfter fram elevers och skolpersonals perspektiv lägger man ribban högt och drar sig inte för lösningar som kan vara tidskrävande och komplicerade. Med rätt fokus byggs skolor som inspirerar till lärande, och det är den miljön som ger oss bäst värde för satsade pengar, säger Kim Berghäll.

Skanska ser att behovet av renovering och nybyggnation av skolor är stort i många kommuner, och håller webbinariet för att ge en större inblick i hur man utvecklar och även upphandlar smarta och hållbara skolor.

Läs mer om Skanska och skolor – KLICKA HÄR

Läs mer om Skanskas skolwebbinarium – KLICKA HÄR

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS