facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

20 februari 2020

Viström bakom URKRAFT:s nya hemsida

Det har gått ett år sedan premiären av URKRAFT:s nya hemsida. Mottagandet har varit överväldigande, men fortfarande återstår massor arbete för att göra sidan komplett.
- Vi lever ju i en värld där allting ständigt förändras, och vi på URKRAFT och vår hemsida är ju en del av den. Ambitionen är att ha en levande hemsida, och i det arbetet kommer vi aldrig att stanna upp och säga att ”nu är vi klara”, säger Jonny Gustavsson.
Det är webbyrån Viström som är konstruktör av hemsidan.

Bakom den nya hemsidan ligger ett gediget arbete. Till att börja med sökte URKRAFT en samarbetspartner över stora delar av Sverige och hittade den rätta på samma gata…
Under mer än ett års tid pågick grundarbetet innan hemsidan publicerades.
På ettårsdagen av den nya hemsidan (18 februari) hälsade vi på hos webbyrån Viström för att lyssna oss för hur de ser på oss som kund.
– Vi tycker om alla våra kunder. För oss om relativt liten organisation får vi alltid en djup relation till dem vi går in i affärsförbindelser med, och det är spännande eftersom vi spänner oss över vitt skilda verksamhetsområden, berättar Jonatan Viström.

Många kunder behöver specifika bokningssystem som komplement till sina hemsidor, men URKRAFT:s sida har varit speciell på ett annat sätt. Jonatan Viström berättar:
– Det är en stor hemsida sett till att den har många undersidor som var och en har unik design. Det är ett hantverk eftersom sidorna är kodade för hand. Att hemsidan går så djupt skiljer sig från många andra, där det är mer vanligt att det finns en startsida som sedan bara har en nivå under sig.

På webbyrån som ligger i gemensamma lokaler med en reklambyrå i centrala Skövde arbetar fem personer. Företagsnamnet kommer förstås från efternamnet till Jonatan och brodern Johannes. De driver företaget tillsammans. Det är sju år sedan verksamheten startades upp, och trycket från potentiella kunder är just nu större än byråns kapacitet.

– Det är roligt att vi är efterfrågade för vår kompetens, men vi måste hela tiden se till att vi underhåller vår befintliga kundkrets. Att ta hand om de relationer vi har är en förutsättning för att kunderna ska ha ett fortsatt stort förtroende för oss. Som läget är just nu tror jag att det först är efter semestern som vi vågar lova nya kunder hjälp att bygga en omfattande hemsida, förklarar Jonatan Viström.
Hemsidan är ju företagets skyltfönster, och Jonatan säger att arbetet med en ny hemsida kan fungera som en bra inventering av ett företags affärsidé.
– När man står inför ett omtag med sin hemsida blir det ett tillfälle då företaget analyserar sin verksamhet, prövar om det finns en framtidstro på de produkter eller tjänster man levererar. Det är förstås en positiv effekt av arbetet, säger han.

Tekniken gör förstås webbyrån till en modern arbetsplats, men när Jonatan beskriver arbetet bakom datorernas skärmar för han ett resonemang som får tankarna att gå långt tillbaka i tiden:
– Vi är som en mekanisk verkstad på tidigt 1900-tal som bygger lok för hand. Det är hemsidan som ska dra vagnarna eller verksamheten framåt, och det är vårt hantverk som skapar energin, säger han.

Fast Jonatan Viström är inte säker på att vi kommer sitta vid tangentbordet och söka oss fram bland hemsidor för all evighet.
– Det är klart att allting förändras. Om tio eller tjugo år kanske man kan tänka oss att vi har en muntlig kommunikation med en databas istället för söker bland hemsidor. Jag tänker att vi berättar för datorn att vi tänkt gå ut och äta middag och sedan gå på bio, och sedan letar databasen upp några förslag för oss. I så fall får vi också hänga med i utvecklingen, säger Jonatan Viström.

Läs mer om Viström.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS