facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

23 december 2019

URKRAFT är guldsponsor i projekt som stödjer Barncancerfonden

URKRAFT är guldsponsor till välgörenhetsprojektet Team Rynkeby – God Morgon. Projektet har funnits i Sverige sedan 2011 och överlämnade i höstas en check på 41,1 miljoner kronor till Barncancerfonden för senaste insamlingsåret.

Jonny Gustavsson på URKRAFT förklarar:
– Det finns flera skäl till varför vi går in och stödjer Team Rynkeby, och det främsta är att vi på URKRAFT alltid pratar med våra medarbetare och våra kunder om vikten av samhällsnytta och här får vi möjlighet att bidra till den genom kampen att hitta lösningen på gåtan om barncancer.

Vid sidan av det principiella ställningstagandet finns det andra orsaker till att URKRAFT går in med stöd till projektet. Bland annat känner URKRAFT:s ägare personligt engagemang i frågan, då närstående drabbats och gått bort i cancer. Dessutom är fyra av URKRAFT:s medarbetare är engagerade i projektet.
– Vi uppskattar att vi har representanter inom URKRAFT som lägger ner tid och arbete för en god sak och står naturligtvis bakom och stöttar deras insatser på det sätt vi kan göra, säger Jonny Gustavsson.

Team Rynkeby – God Morgon är ett internationellt projekt där alla länder i Norden plus Tyskland och Schweiz finns med. Sammanlagt finns 2 650 människor fördelade på 57 team engagerade i organisationen.
För att skapa uppmärksamhet kring projektet cyklar Team Rynkeby – God Morgon i sommar till Paris. Lördagen den 12 juli möts 2 100 cyklister i en park i nordöstra Paris.
Team Rynkebys arbete är en kamp för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige har projektets insamling oavkortat gått till Barncancerfonden, men 2020 vidgas arbetet med att också stötta nystartade Barnhjärnfonden via ett enskilt event (Skolloppet).

Från URKRAFT är det Marit Berghäll, Per Andersson, Kim Berghäll och Mikael Hjerpe som är med i Team Rynkeby – God Morgon. Per är med i teamet i Värmland medan de andra är engagerade i Skaraborgsteamet.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS