facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

25 juni 2019

Kommunikation visar vägen till framgång

Det handlar alltid om att aldrig stå still... vare sig i yrkeslivet eller privat. Mikael Hjerpe är utvecklingskonsult på URKRAFT med kommunikation som ansvarsområde. Vid sidan av det gillar han också att motionera - helst på en gul cykel.

Berätta… vem är Mikael Hjerpe?
– Jag är 55 år, pappa till tre vuxna barn och har tre barnbarn. Är bosatt i Göteborg och har en bakgrund som journalist. Har framför allt arbetat på Göteborgs-Posten men också på en av Sveriges Radios P4-kanaler. Gillar att motionera – har gjort en svensk klassiker. Brinner för välgörenhet och har ett engagemang i Team Rynkeby – God Morgon som är ett projekt till förmån för Barncancerfonden. I fjol samlade vi in 34,6 miljoner kronor i projektet i Sverige. Vi får en del uppmärksamhet genom att projektet varje sommar cyklar till Paris. Där möts drygt 2 000 cyklister som är stylade i teamets gula färg. Det är mäktigt, fast det är framför allt att bidra till att utrota cancern som är centralt i engagemanget. Sedan är jag också en sann hockeyvän. Då gäller Leksand – så klart.

Berätta mer om din roll inom URKRAFT!
– Jag jobbar i första hand med kommunikationsfrågor. Att ta hand om vår nya hemsida är en av mina uppgifter, men jag ska också se till att utveckla vårt arbete på sociala medier. Kommunikation med kunder i allmänhet ligger också på mitt bord. Vi erbjuder hjälp till både entreprenörer och beställare vid upphandlingar, och där kan jag också bidra med den kunskap jag har om partnering. Ofta dokumenterar jag projekt med ordentliga slutredovisningar (här hittar du en del av dem: slutredovisningar). Jag har gjort företagspresentationer till entreprenörer, och jag arbetar dessutom med våra aktiviteter som rör teambuilding. Kanske alltiallo är en bättre beskrivning på min roll..?

Hur länge har du arbetat med URKRAFT?
Oj… tiden går fort. Det är snart fem år sedan jag gjorde första arbetsinsatsen här.

Vilka projekt är du engagerad i just nu?
Nu är det ju sommar och bara någon dag kvar till semestern, så alla stora projekt är slutförda, men under våren har det varit en del att göra. Jag har hjälpt till vid flera anbudsinlämningar, såsom:

  • En entreprenör i mellan-Sverige som vann en upphandling om ROT-projekt omfattande drygt 200 lägenheter.
  • En entreprenör i norra Sverige som vann en upphandling om ett stort garage, som det sedan ska byggas närmare 200 bostäder ovanpå.
  • En entreprenör i västra Sverige som vann en upphandling om ett prestigefyllt miljöprojekt gällande en förskola med option på ytterligare tre förskolor (strategisk partnering).

Hur ser framtiden ut?
Det finns många intressanta saker att ta tag i. Bland annat håller vi på med ett arbete kring ISO 44001, ett slags kvalitetssäkerhetssystem, som just nu implementeras i organisationer i hela landet. Vi håller också upp känselspröten för att kunna utveckla partnering som arbetsform, både inom byggsektorn och andra branscher. Och dessutom finns det några entreprenörer som jag ska hjälpa vid anbudslämningar – plus att jag har en rad bokade aktiviteter att jobba med. Det blir en rolig höst.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS