facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

17 april 2019

Ledare och lagspelare på samma gång

Kim Berghäll är utvecklingskonsult hos URKRAFT. Han bor i Skaraborg men har halva Sverige som arbetsfält. Han rör på sig en hel del privat också, eftersom han är flitig motionär, äventyrare, golfspelare och dessutom gillar resor för avkoppling. Här beskriver han sig själv och delar med sig av sina tankar.

KIM BERGHÄLL
kim@urkraft.com
0702-14 23 98

Berätta… vem är Kim Berghäll?
– En person som är engagerande, lyssnande och brinner för ledarskap och team som arbetssätt i organisationer. Fascineras av hur fokuserade team presterar i rätt omgivning och med rätt ledarskap. Tillit, Synergi, Angelägenhet, Resonans i grupper skapar Passion för det vi gör tillsammans och att coacha/stödja Team till denna kultur är min stora drivkraft. Eftersom jag tränar mycket själv, såväl fysiskt (Vasalopp, Vätternrundan osv) som psykiskkt (SDI, TeamPro, NLP Master) för att utvecklas, är jag starkt besjälad av att träning i våra frågor utvecklar människor och organisationer.

Du har ett förflutet inom bilbranschen som projektledare/chef samt inom Affärsutveckling inom Asset Management i ledningsroller och Värdebaserad Försäljning. Nu är du engagerad som utvecklingskonsult hos URKRAFT. Hur hänger det här ihop?
– Jag har känt Jonny sedan URKRAFT startade och när jag avslutade mitt senaste linjeuppdrag som Affärsområdeschef efter åtta år ville jag dela med mig av mina erfarenheter och stödja andra för att utvecklas. För mig var det helt naturligt att då ta en kontakt med URKRAFT för att se om vi kunde samverka kring dessa frågor och om jag kunde bidra på något sätt i URKRAFT:s affär. Nu har det gått snart sex år sedan dess och det i sig säger säkerligen en hel del om hur det har utvecklats.

Berätta mer om din roll inom URKRAFT!
– Jag agerar som utvecklingskonsult inom affärsutveckling, team, ledarskap och partnering. I rollen verkar jag i projekt som processtöd inom partnering – såväl i tidiga skeden hos beställarna för att utveckla deras affär och upphandling som under genomförandeskedet när projektet ska levereras. I några bolag agerar jag som coach inom deras affärsutveckling för att utveckla bolaget och det innebär stöd för styrelsen och vd/ledningsgrupp. Jag håller ibland utbildningar inom de områden URKRAFT erbjuder.

Varför brinner du för de här frågorna?
– Jag ser allt mer, tyvärr, mindre fokus på människan ute i våra organisationer, oavsett om det är projekt eller linje. Detta bekymrar mig mycket med tanke på hur vanligt det idag är med psykosociala sjukdomar. Jag vill medverka till att vi har en hållbar syn på våra organisationer där vi tar vara på människors kraft och förmåga. Jag är helt säker på att det finns så mycket potential vi inte tar hand om och får att blomma, och som en följd av detta missar vi massor av möjligheter. Jag är också övertygad om att det finns massor av affärsutveckling om vi gör detta på rätt sätt – våra organisationers affärer blir bättre när människorna utvecklas.

Hur länge har du arbetat med URKRAFT?
– I sex år.

Vilka projekt är du engagerad i just nu?
– Just nu avslutar jag några projekt som jag arbetat med sedan 2105/2016 – Regionens Hus i Göteborg, Projekt Kvarnbacken i Norrköping samt Spelmannen i Linköping, Vi är i uppstartsskedet i två stycken strategiska partneringprojekt i Falköping och Lidköping samt ett stort utvecklingsprojekt av en ny stadsdel i Trollhättan – Projekt Vårvik samt ett ytterligare torn i Göteborg på Gothia Towers. Jag har också två stycken företag jag följt under tre och ett halvt år som stöd och det fortsätter med och jag har precis påbörjat arbete med en tredje organisation med några team inom fabriksledningen och stabsfunktioner.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS