facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

14 november 2022

Hans styrka är förändringsledning

Rekryteringen av nya medarbetare fortsätter inom URKRAFT och en av dem som kommit till oss senast är Hans Knutsen. Hans har ett förflutet från flera ledarskapsroller inom både fordonsindustrin och försvaret, och är nu inne på en offensiv väg att utveckla ledare och organisationer inom URKRAFT:s kundgrupper.

– Det känns väldigt inspirerande och värdefullt att vi lyckats knyta till oss Hans med sin gedigna erfarenhet och kunskap kring förändringsledning från Volvo Cars. Han kommer göra stor nytta i vårt företag och han har redan kommit in i flera av våra uppdrag och levererar samhällsnytta, säger Jonny Gustavsson, VD på URKRAFT Partnering & Ledarskap.

Hans känner själv att det ska bli jättestimulerande att se hur han kan bidra med sin erfarenhet från industrin och tidigare anställningar till URKRAFT:s uppdrag. Samtidigt ser han att han själv kommer att utvecklas och få energi av den kunskap och insikt om helt nya branscher som URKRAFT:s uppdrag kan erbjuda, där han inte har så stor erfarenhet i nuläget.

Hur kom du i kontakt med URKRAFT?

– Jag har känt till URKRAFT länge. eftersom jag bor i Skövde. Jag har hört talas och vet om vad de har gjort, bland annat inom Volvobolagen och för näringslivet i Skaraborg sen lång tid tillbaka, säger Hans.

– Jag har inte själv haft direkt kontakt med URKRAFT tidigare eftersom jag i första hand jobbat med inriktningen på det globala industriella systemet och verkat i Göteborg.

– När jag sedan började fundera på vad jag skulle göra efter att jag hade avslutat min anställning på Volvo Cars, så googlade jag och blev positivt överraskad av hur URKRAFT har utvecklats genom åren.  Jag tyckte att det fanns en hel del spännande och intressanta upplägg och idéer om hur man skapar värde för en extern kund där jag kände att jag både kunde bidra och fortsätta att utvecklas med stimulerande uppdrag.

Hur har den första tiden på URKRAFT varit?

– Det har varit en intressant start med uppdrag där jag känner att jag redan har lärt mig mycket och framför allt kommit till insikt vilken otrolig erfarenhetsbas och kompetens som finns inom URKRAFT. Jag blev förvånad över hur väletablerat URKRAFT är på marknaden och vilken gedigen professionalism som finns i bolaget.

Berätta för oss, vem är Hans Knutsen?

– Jag är uppfödd i småföretagarbygden Gislaved. Kom till Skövde i samband med värnplikten. Jag tillbringade mina första 20 år inom Försvarsmakten, där arbetade jag som chef på olika nivåer och var inriktad i första hand på att bedriva ledarutveckling inom organisationen och på Försvarsmaktens skolor. Privat så har jag ägnat mycket tid åt idrott både på och utanför planen. Jag har följt både min sons och dotters handbollsspelande och lagt en hel del tid på min dotters intresse inom hästsporten. Numera tar jag gärna en golfrunda eller vistas ute i naturen. Ett och annat pass på gymmet blir det också.

Varför passar rollen inom URKRAFT så bra in på dig?

– Jag ser att jag får möjlighet att nyttja min långa erfarenhet av att facilitera och coacha ledningsteam med att utveckla deras egna organisationer för att möta framtidens utmaningar. Jag drivs av att se människor komma till insikter och kunskaper om hur ett samarbete kan skapa en framgångsrik organisation när man tar bort negativ konkurrens och suboptimering och istället ägnar energin åt att verka för det gemensamma bästa.

Vilka uppdrag kommer du starta med inom URKRAFT?

– Jag är involverad i tre projekt för tillfället.  Det är tre riktigt spännande projekt där ett av dem handlar om ett visionsarbete inom en kommun. Det andra är att komma in i en redan påbörjat process för att kunna identifiera hur vi kompetensförsörjer på lång sikt för att trygga Sveriges energiproduktion.  Det tredje projektet är att supportera ett pågående partneringprojekt på västkusten

Vilken utbildningsnivå och yrkeserfarenhet har du?

– Efter min tid inom Försvarsmakten valde jag att prova mina kompetenser på den privata marknaden, främst som konsult inom team- och ledarutveckling. Genom dom uppdragen kom jag sedermera att anställas inom Volvo Cars där jag de senare åren har jobbat med förändrings- och transformationsprojekt. Detta omfattar både att utveckla ledarskapet, arbetssätt, gränssnitt och kompetens för att kunna möta framtidens utmaningar och möjligheter.

– Förutom de militära skolorna och de ledarutbildningsprogram som jag gått, så har jag läst beteendevetenskap på Mittuniversitetet. Mina år inom yrkeslivet har gett mig förmånen att verka inom, eller supportera samtliga delar inom ett företags värdekedja. Jag har dessutom fått möjligheten att verka på en global arena med skiftande kulturer, seder och bruk. Jag har också haft tillfälle att vara med och starta upp verksamheter i både Kina och USA.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS