facebook linkedin envelope instagram arrow-right2 arrow-left2 phone map-marker calendar user group file download play3 quotes-right download3

16 juni 2022

Bygger relationer för en hållbar framtid

Mia Hellström, som är utvecklingskonsult i URKRAFT, bor tillsammans med sin familj i natursköna Hindås och uppskattar att åka med kollektivtrafik till sina uppdrag. Buss och tåg är hållbart ur ett miljöperspektiv, men tiden i rörelse skapar också personlig resiliens med utrymme för både reflektion och arbete.
Mia har en gedigen bakgrund inom strategisk kommunikation och copywriting. Hon har de senaste åren arbetat med processledning och utveckling av partneringanbud hos entreprenör.

Berätta… vem är Mia?
– Jag är en kommunikativ relationsbyggare med mycket humor och ett coachande förhållningssätt i mina yrkesrelationer. Älskar människor och tycker om att lyssna på andra, men tar gärna ton när jag kan bidra och pratar med glädje inför större grupper. Har en förmåga att ”tratta ner” komplexa sammanhang (behov, önskemål, känslor och förutsättningar) till något kärnfullt att enas kring. Är mån om att jag själv och de jag samarbetar med ska må bra i de uppdrag vi genomför tillsammans.  
– Kommer ursprungligen från Hälsingeskogen, något som förmodligen ligger till grund för att jag behöver en daglig dos natur. Har tidigare varit en dedikerad och prestationsinriktad löpare på längre distanser. Lever numera på gamla meriter, men motionerar fortfarande dagligen för hälsans skull och coachar gärna andra till stordåd.

Hur hamnade du i byggbranschen?
– På grund av mitt livs bästa googling som ledde mig till en platsannons som partneringledare hos en entreprenör. Jag fick jobbet och insåg snart att mina kommunikationserfarenheter gifte sig väldigt bra med partnering som arbetsform. Så jag blev kvar i branschen och nu driver jag eget bolag med en stor passion för samhällsbyggnad, hållbarhet, Agenda 2030 och kultur- och ledarskapsfrågor.

Hur kom du i kontakt med URKRAFT?
– Min första kontakt skedde under min tidigare anställning som partneringledare. Främst genom flertalet förfrågningsunderlag och anbudsprocesser, men jag har också samarbetat med URKRAFT:s konsulter i verksamhetsutvecklande frågor. Kort efter att jag valde att avsluta min anställning för att starta eget bolag hittade jag och URKRAFT varandra.

Vad vill du åstadkomma som utvecklingskonsult?
– Jag vill bidra till att samhällets, beställares och entreprenörers visioner och drömmar blir verklighet på ett hållbart och juste sätt. Det kan vi åstadkomma tillsammans genom att arbeta med partnering på riktigt, där vi går på djupet med oss själva, organisationskulturen och vår omvärld. Det är ingen quickfix utan behöver tålamod, mod, ett gott och sunt ledarskap och människor som verkligen vill. Kulturen sitter i människorna och de beteenden som uppmuntras. Jag har stor erfarenhet av att arbeta i anbudsskedet hos entreprenör och jobbar nu intensivt för att tillgodogöra mig beställarperspektivet för att bli mer komplett som utvecklingskonsult.

Är du också intresserad att bli en av oss? Läs mer – klicka här.

Författare

Mikael Hjerpe

Dela

En trygg samarbetspartner

Vi utvecklar människor och organisationer över hela Sverige.
KONTAKTA OSS