Vxl: 0500-48 14 44

Vi tar helhetsgreppet om temafesten! Ett medeltida gästabud kan se ut så här:

Alla uppmanas att lämna sina mobiltelefoner, klockor och andra moderniteter på rummen innan deltagarna möter upp vid vår stämningsfulla kåta strax utanför hotellet på Billingen. Redan vid ankomst har deltagarna blivit indelade i ätter. De av samma ätt tävlar tillsammans i de medeltida spelen som startar vårt äventyr.

Vapen, mat och kampsång

Vi har satt samman en rad tidstypiska grenar från medeltiden, såsom yxkastning, lasso och bågskytte, där ätterna tappert tävlar mot varandra. När lagen avklarat tävlingen serveras förslagsvis en lättare taffel. Den vinnande ätten koras till riddare och herrefolk och får passande kläder att ikläda sig. Övriga klädes och utses till trälar med allt vad det innebär i form av uppassning och lydnad. Varje ätt får i uppdrag att författa en kampsång som de skall framföra senare under kvällen.

 

"EN LYCKAD DAG SOM GAV MÅNGA SKRATT OCH ROLIGA MINNEN!"

- Karl Svensson, Volvo

 

Gästabud

Därefter tågar vi gemensamt mot festplatsen för ett fartfyllt och hisnande tornerspel där traktens riddare väntar på att starta drabbningen. Efter mörkrets inbrott, tänder vi facklor och går i samlad trupp till festsalen där det har dukats upp ett dignande Gästabud. Långborden står dukade, vett och etikett råder efter tidstypisk anda! Till Gästabudet roar gycklare och narrar. Upplägget borgar för en upplevelse utöver det vanliga. Deltagarna får skratta ihop, kämpa tillsammans och uppleva en resa tillbaka till medeltidens dagar bortom modern tillgänglighet, teknologi och stress.

 

  • Tidsåtgång ca 2 - 5 timmar
  • Gruppstorlek 10 - 100 personer
  • Typ av lokal - Utomhus, Inomhus, Kåtan

 

  Ladda ner vår PDF!

Aktiviteter & Event

Uteaktiviteter

Inneaktiviteter

Föreläsningar